Hotspot: Downtown Gourmet Market

In het buitenland is het al langer een hit, maar ook in Nederland zie je er nu steeds meer als paddenstoelen uit de grond schieten.
Na Amsterdam en Rotterdam heeft nu Eindhoven nu ook een heuse foodhal. Je vindt ‘m aan de Smalle Haven.

20170512_181554

De Down Town Gourmet Market wil een plek zijn waar gasten terecht kunnen om te genieten van heerlijke verse gerechten bereid met liefde en passie door de chefs.
Er zijn wel 20 verschillende deelnemers die hun allerlekkerste gerechten aanbieden. Denk aan pizza, hamburgers, pintxos (luxe tapas), sushi, vietnamees, burrito’s en nog veeeeel meer ! Alles ziet er even lekker uit, en kiezen is dan ook een moeilijke opgave.


Hoe werkt het ?
In het midden van het pand vind je ruim 500 zitplaatsen. Kies een leuk plekje en bestel wat te drinken bij een van de obers ( of ga het zelf halen aan de bar ). Wandel daarna eerst een rondje langs alle 20 ‘mini-restaurantjes’ om je keuze te kunnen maken. Als je denkt dat je er uit bent en je keuze hebt gemaakt, dan heb je het mis ! Je loopt namelijk 2 minuten later weer langs een ander ‘mini-restaurantje’ die er voor zorgt dat je keuzestress krijgt. Maar echt !
Mocht het je uiteindelijk toch gelukt zijn om uit een van deze lekkernijen te kiezen dan bestel je bij het standje van jouw keuze. Daar krijg je te horen wat de geschatte bereidingstijd is en met je bonnetje wandel je terug naar je plekje.
Ben je met meer mensen dan kun je er ook voor kiezen om eerst allemaal ergens je eten te bestellen en daarna een plekje te kiezen. Maar omdat het er tot nu toe elke avond ontzettend druk is zou ik eerst een plekje zoeken. Misschien iets minder gezellig om apart van elkaar je eten te gaan bestellen, maar wel zo fijn als je met zijn allen gezellig bij elkaar kunt zitten šŸ™‚ De perfecte oplossing is om verschillende dingen te bestellen en die dan samen te delen. Heb je ook minder last van die keuzestress šŸ˜‰

Ik koos na lang treuzelen ( alles zag er zo lekker uit !) voor een pizza prosciutto & peach bij ‘Pietza’Ā .Ā Mijn vriend koos voor een spicy burger van ‘Beef and the Wingman’.
Onder het genot van een lekker wijntje/biertje kozen we een plekje buiten. Want ook buiten zijn een aantal fijne plekjes te vinden. Leuk als het mooi weer is !
Het eten was niet tegelijk klaar, een risico natuurlijk als je bij verschillende standjes besteld. Wij waren vergeten om eerst drinken te halen bij de bar, dus toen ons eten klaar was moest een van ons nog naar de bar. Dat duurde helaas erg lang. Het is pas net open, en op sommige momenten zie je dat ze de drukte nog niet helemaal kunnen ‘handelen’. Ā Maar geef ze even de tijd want dat gaat vast en zeker goed komen. Aan de passie en welwillendheid van de verschillende chefs kan het niet liggen !

conclusie : de Down Town Gourmet market is een aanwinst voor Eindhoven. Ā Een plek waar ze wellicht niet voorbereid waren op dit grandioze succes. Maar oefening baart kunst toch. Want ook al duurde het allemaal wat langer, ik ga er zeker snel weer terug !
Gegarandeerd een heerlijk avond en ideaal om je avondje uit te starten. Gaat dat zien mensen, you’ll love it too !

Handige info:

Smalle Haven 2-14 te Eindhoven. Geopend van dinsdag t/m zondag van 12:00 – 00:00.
Volg ze ook op social media : InstagramĀ of FacebookĀ 

bron logo in header; http://www.downtowngourmetmarket.comĀ 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s