Bron: www.lidl.nl

Budget: Zo bespaar je op sinterklaascadeau kosten

Het is precies een maand voor pakjesavond, en wij hebben al onze Sint cadeaus al in huis. In totaal zeker 20 cadeaus voor pakjesavond en een aantal schoencadeautjes. Een godsvermogen al vond ik zelf, want het is samen goed voor ruim €450, maar nu komt het goede nieuws! Het heeft ons minder dan € 100 gekost. Hoe we dat gedaan hebben? Dat deel ik graag me jullie.

Budget winkelen

Al in oktober maakte ik een rondje door de action een en online rondje bij de Lidl. Action vind ik ideaal voor schoencadeautjes. Hier in huis is Paw Patrol nog een hit, en daar stikt het van bij de Action. Verder scoor je daar ook prima knutselspullen voor een heel klein prijsje. Altijd goed.
Ik kreeg laatst de vraag, hoe weet je nou wat ze in december op hun verlanglijstje hebben. Niet, maar je kent je kinderen een beetje toch? Natuurlijk weet je van tevoren niet alles, maar zeker voor schoencadeautjes en ‘altijd-goed-cadeautjes’ ben je hier op de juiste plek. Kun je dat ene item wat ze echt zooooo graag willen (maar wij jij niet aan gedacht had) alsnog kopen in november.
Bij de Lidl hebben ze echt heel mooi houten speelgoed, veel van het houten speelgoed lijkt op dat van de wat prijzigere merken die je in de gemiddelde speelgoedwinkel koopt. En het assortiment wordt echt vaak aangevuld met nieuwe leuke items. Zeker de moeite waard. Scheelt toch al gauw €40,00 op een houten treinbaan bijvoorbeeld !

Tweedehands

Via Marktplaats en Vinted wordt er veel kleding maar ook speelgoed verkocht. Zeker rondom de feestdagen. Vaak gaat het omspeelgoed dat er nog heel goed uit ziet. Nu alles duurder wordt ga ik ook wat bewuster na denken over waar we ons geld aan uitgeven. Dus steeds vaker koop ik spullen voor de kinderen (en soms ook voor mijzelf) via Vinted, Marktplaats of ga ik op koopjesjacht in de kringloopwinkel Duurzaamheid is een hot topic, en ook ik probeer wat bewuster na te denken over wat we allemaal kopen. Sommige dingen gebruik je zo kort, en of het nou spiksplinternieuw is, of een paar krasjes, het gaat er om dat ze er plezier aan beleven, toch? Dit jaar kochten we eigenlijk niets tweedehands, maar dat kwam omdat de items die wij zochten niet verkocht werden. Wel hebben we zelf het een en ander via Vinted en Marktplaats verkocht. Dat leverde ons €145 op, en daar betaalden we een deel van onze cadeaus van.

Lijstjes

Het hele jaar door vul ik een lijstje met dingen die ik tegen ben gekomen voor de kinderen.

Deze lijstje vul ik met dingen die ik zelf leuk vind voor ze, maar vaak ook omdat ze er ooit eens mee gespeeld hebben bij iemand anders, of zelf over begonnen zijn.
Dit lijstje gebruik ik voor verjaardagen, sinterklaas en kerst.
Ieder jaar met sinterklaas kopen de opa’s en oma’s ook een cadeau voor de kinderen. Deze gaan bij ons in de zak, en we vieren pakjesavond dan met ons gezin. Naast het feit dat ik het heerlijk vind om dit lekker met ons gezin te vieren, worden ze zo ook niet overladen met cadeaus op heel veel verschillende plekken. Want heel vaak is er al sinterklaas op school, op het werk van papa, schoen zetten en dan ook nog pakjesavond.
Door ook de cadeaus van de opa’s en oma’s toe te voegen heb je en goed gevulde ‘zak van Sinterklaas’, met meer dan genoeg cadeaus. Voor ons scheelde dit hierdoor zo’n €125

Als je een lijstje hebt, dan kun je ook gericht aanbiedingen in de gaten houden. Deel ook zeker met vrienden en familie wat er op jullie lijstje staat. Dit hebben wij ook gedaan, en zo kregen we regelmatig berichten over speelgoedwinkels die een speciale korting hadden. Wij hadden al heel lang Stapelstein op ons lijstje staan. Dat is echt nooooit in de aanbieding, maar in oktober hebben ze altijd een special. Hierdoor betaalden wij geen 190 euro, maar 160euro. Nog steeds een enorm bedrag, maar doordat we speelgoed en kleren van de kinderen verkocht hadden en de opa en oma wat mee hebben betaald kostte het ons dus eigenlijk niets!

Zet geld apart

Wij sparen elke maand een vast bedrag voor grote aankopen, vakanties en onvoorziene kosten. Hier zitten we liever niet aan voor onze cadeaus. Toch hebben we wat ‘extra geld’ achter de hand. Door onze verzekering bij United Consumers sparen we elke maand een bedrag van onze verzekering. Geld waarvan ik vaak maanden niet in de gaten heb dat het er staat. Een soort extra spaarpotje, en rond de feestdagen laten we dat uitbetalen. Z

Zodra we iets verkopen van de kinderen gaat dit op hun eigen spaarrekening. Óf we kopen er nieuwe kleren van, óf we houden het apart voor o.a. Sinterklaas.

Ik ben erg benieuwd hoe jullie het aanpakken met de cadeaus van Sint, zonder dat de kosten torenhoog zijn. Deel je eigen tips zeker in de comments.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s